×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Máxima geïnspireerd door ambachtslieden

  Van vluchteling naar onafhankelijk ondernemer

  Máxima geïnspireerd door ambachtslieden

  Koningin Máxima heeft vandaag op het jubileumcongres van Qredits inspirerende verhalen van ondernemers gehoord die hun bedrijf konden starten dankzij een microkrediet. Sahar en Mo waren de eersten die de koningin mochten vertellen hoe het gaat met hun ambachtelijke bakkerij die ze drie maanden geleden met een lening van Qredits begonnen.

  Sahar uit Afghanistan en Mo uit Iran zijn samen een bakkerij begonnen in Dordrecht. “In december begonnen we met onze ambachtelijke bakkerij. We maken elke dag vers brood vanaf vier uur in de ochtend. Het is hard werken, tot acht uur in de avond. Het is mooi werk, echt perfect”, vertelt Mo, die in 2011 naar Nederland kwam als vluchteling.

  Sahar noemt het gesprek met de koningin fantastisch. “Dit gebeurt maar een keer in je leven”, zegt ze. Mo vertelde de koningin over de grote support die ze als starters krijgen van Qredits, die werkt met ondernemerscoaches. Support is heel belangrijk, vindt Mo.

  Zilversmid

  Goud- en zilversmid Johan van Bakel kreeg ook de kans zijn verhaal met de koningin te delen. Negen jaar geleden begon hij zijn goud- en zilversmederij in Aarle-Rixtel in de buurt van Helmond, met hulp van Qredits. “Het is wel bijzonder om dit aan de koningin te mogen vertellen, dat mag je niet iedere dag doen. Het is leuk om daarvoor uitgekozen te worden”, zegt Johan. “Het is goed elkaars verhalen te delen. Van elkaar kun je leren.”

  De ondernemers zijn blij met Qredits, vertelden ze de nieuwsgierige koningin die zich al jaren inzet voor microkredieten. Van Bakel: “Banken doen moeilijk. Of je vraagt te veel of te weinig. Ik had maar een kleine financiering nodig en was niet interessant voor de bank. Maar toch had ik het nodig om de aankoop te kunnen maken. Over twee maanden heb ik alles afgelost en ben ik onafhankelijk.”

  Johan is Máxima dankbaar. “Door haar kwam ik bij Qredits terecht. Door haar ben ik waar ik nu ben.”

  5 maart 2019 - 16:20