×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Máxima bij top-bijeenkomst centrale banken

  Koningin Máxima vertrekt naar Bazel

  Máxima bij top-bijeenkomst centrale banken

  Koningin Máxima is maandag naar de Zwitserse stad Bazel afgereisd voor een bijeenkomst met gouverneurs van de centrale banken. Máxima bezoekt deze bijeenkomst van de Bank for International Settlements (BIS) als speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.

  Máxima zet zich sinds 2009 voor de VN wereldwijd in om financiële diensten voor iedereen beschikbaar te krijgen. De koningin spreekt tijdens de bijeenkomst onder meer over de rol van centrale banken bij het verbeteren van toegang tot financiële diensten. Ook geeft ze een speech waarin de inzet van nieuwe technologische toepassingen ter sprake komen.

  Sinds 2011 woont Máxima regelmatig bijeenkomsten van de BIS bij.

  27 mei 2019 - 18:05