×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Máxima bezoekt nieuw initiatief COPD InBeeld

  Hulp op afstand: zelf gezondheid in de gaten houden

  Máxima bezoekt nieuw initiatief COPD InBeeld

  Koningin Máxima heeft woensdag een werkbezoek gebracht aan zorgorganisatie Sensire in het Gelderse Varsseveld. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bekendgemaakt. Tijdens het bezoek stond zorginnovatie centraal.

  Sinds 2017 worden chronische longpatiënten in Oost-Nederland zo veel mogelijk thuis behandeld. Via de nieuwe dienst COPD InBeeld, een initiatief van Sensire, het Slingeland Ziekenhuis, zorginnovatiebedrijf FocusCura en zorgverzekeraar Menzis, worden de patiënten op afstand gemonitord door het ziekenhuis en de thuiszorg. Met apps kunnen patiënten zelf hun gezondheid in de gaten houden, terwijl ze op afstand worden gemonitord door specialisten.

  Máxima sprak met de betrokken organisaties over de totstandkoming hiervan. Aansluitend bracht de koningin een bezoek aan het callcenter, waar het serviceteam in contact staat met cliënten. Ze sloot haar werkbezoek af met een gesprek met verpleegkundigen en cliënten.

  3 april 2019 - 13:52