×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Meest gelezen

 • Elizabeth’s wraak op Marokkaanse koning

  Door Marc van der Linden

  Koningin Elizabeth staat bekend om haar onkreukbaarheid. Dat is bij de Oranjes wel anders. Bij Beatrix kon, vooral toen ze nog koningin was, soms het gezicht op onweer staan. Onze huidige koning kan ergernissen maar moeilijk kan verbergen en zijn grootmoeder, koningin Juliana, kon zelfs publiekelijk stampvoeten als het niet ging zoals zij wilde. Maar…

  Lees column
 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Marilène en Maurits halen herinneringen op

  Marilène en Maurits halen herinneringen op

  Het was een leuke reünie zei prinses Marilène vrijdag nadat ze samen met echtgenoot prins Maurits bij café Soestdijk was langsgegaan, een zijsprong tijdens de wandeling van de koninklijke familie door het centrum van Groningen.


  In dit café werkte ze een kwart eeuw geleden tijdens haar studietijd, en daar leerde ze Maurits kennen die er ook een baantje had. Al snel gingen ze hun diensten op elkaar afstemmen en de rest is geschiedenis. Volgende maand zijn ze twintig jaar getrouwd.

  Oud-collega's wachtten Maurits en Marilène op en sleepten hen mee naar het terras voor het maken van foto's en het meezingen van een kraker van André Hazes. Maurits kreeg ook een ingelijst oud werkhemd aangeboden, met het verzoek binnenkort toch weer eens langs te komen en aan de bar plaats te nemen. Ook prins Bernhard heeft in het populaire café gewerkt. Zijn foto hangt binnen aan de muur, maar hij hield vrijdag wat afstand tot de extra festiviteiten bij Soestdijk.

  Nacht en ontij

  Grootmoeder koningin Juliana vond het naar verluidt destijds maar zo-zo dat haar kleinzoons bij nacht en ontij in een café werkten, dat bovendien de naam droeg van haar paleis en dat royaal was voorzien van foto's, schilderijen en andere memorabilia van haar familie. Voor anderen maakte dat Soestdijk juist extra leuk: je biertje werd getapt door echte prinsen.

  Prins Bernhard heeft zijn vrouw Annette ook in Groningen leren kennen. 'Dat is mijn belangrijkste herinnering aan de stad", zei ze. Bernhard vind het vooral leuk om weer door het centrum te wandelen. ,,Dat heb ik lang niet meer gedaan."

  27 april 2018 - 16:56