×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Margriet ziet geen reden tot stoppen

  Margriet ziet geen reden tot stoppen

  Prinses Margriet wordt aanstaande vrijdag 75 jaar. De mijlpaal wordt in haar woonplaats Apeldoorn gevierd met een dansvoorstelling van Introdans. Margriet kreeg tien jaar geleden een soortgelijk cadeau van het Arnhemse dansgezelschap en dat viel destijds zeer in de smaak.


  Prinses Margriet, die vorige week met echtgenoot Pieter van Vollenhoven haar 51e huwelijksdag vierde, heeft herhaaldelijk gezegd dat leeftijd op zich geen reden is om te stoppen met werken. Ook na het terugtreden als koningin van oudste zus Beatrix en het aantreden van koning Willem-Alexander vervult ze nog publieke taken, al zijn deelname aan Koningsdag en Prinsjesdag afgevallen. Bij de Dodenherdenking op de Grebbeberg is ze altijd.

  Tegelijk is ze zich er van bewust dat ze niet het eeuwige leven heeft of dat lichamelijke klachten dat werken kunnen belemmeren. "Ik heb geen glazen bol", antwoordde ze vorig jaar dan ook toen ze aan het einde van een bezoek aan haar geboorteland Canada werd gevraagd of ze er in 2020 bij de viering van de 75e verjaardag van de bevrijding weer bij zou zijn.

  Behalve Canada, waar ze op 19 januari 1943 tijdens de ballingschap van de koninklijke familie werd geboren, lopen het Rode Kruis en zorg voor de gehandicaptensport als rode draden door het leven van prinses Margriet. Bij het Rode Kruis is ze al sinds haar verlovingstijd betrokken en in 1980 zette zich al in voor de in Arnhem gehouden Paralympische Spelen.

  Die betrokkenheid is gebleven. Volgende maand is ze als erevoorzitter van het Nederlandse Rode Kruis bij de herdenking van de Watersnoodramp en in maart reist ze als lid van het erebestuur van het Internationaal Paralympisch Comité naar Pyeongchang voor de Paralympische Winterspelen.

  Zelf schaatsen doet ze ook, maar dan voor het goede doel tijdens de door zoon prins Bernhard opgezette Hollandsche 100, wanneer geld wordt opgehaald voor onderzoek naar lymfeklierkanker.

  14 januari 2018 - 19:30