×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Margriet wordt 75 en feest met Introdans

  Margriet wordt 75 en feest met Introdans

  Prinses Margriet is vrijdag 75 jaar geworden. Ze viert dat onder meer in Theater Orpheus in haar woonplaats Apeldoorn, waar dansgezelschap Introdans haar vrijdagavond een voorstelling aanbiedt. De jarige is al vijftien jaar beschermvrouwe van het in Arnhem zetelende gezelschap.


  De uitvoering is ,,een cadeautje en dank voor haar jarenlange steun", zegt Introdans. Er worden choreografieën gedanst van Jorge Pérez Martínez, Po-Cheng Tsai, Cayetano Soto, Jiří Kylián en Hans van Manen.

  Introdans bracht Margriet precies tien jaar geleden ook een dergelijk eerbetoon. Bij die gelegenheid vertelde ze altijd ,,gemengde gevoelens te hebben gehad bij jarig zijn''. Maar de voorstelling was ,,het allermooiste verjaarscadeau en de grootste verrassing ooit'' .

  De prinses werd op 19 januari 1943 geboren in het Civic Hospital in het Canadese Ottawa. Op 2 augustus 1945 kwam ze voor het eerst in Nederland, waar ze haar jeugd doorbracht op Paleis Soestdijk. Daar was het zoals bekend niet altijd koek en ei. Recente pijnlijke publicaties over het huwelijk van haar ouders hebben de prinses er volgens de Margriet-special van het blad Royalty toe gebracht haar eigen herinneringen aan Juliana en Bernhard op papier te zetten voor het Koninklijk Huis Archief. In 2054 mogen ze volgens dat bericht openbaar worden.

  Op 10 januari 1967 trouwde Margriet met Pieter van Vollenhoven. Hun vier zonen bezorgden het stel elf kleinkinderen, maar alleen de grootmoeder uithangen doet de prinses niet. Leeftijd is geen reden om te stopen met werken, vindt de de prinses die zich al jaren inzette voor het Rode Kruis en gehandicaptensport.

  19 januari 2018 - 07:13