×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Twee of drie zoenen?

  Door Marc van der Linden

  Wat heeft iedereen zich druk gemaakt over prins Harry en zijn Meghan. Ik ook hoor. Ik had vooral medelijden met die oude koningin Elizabeth en vond het ook heel zielig voor prins Charles, die toch al zijn leven lang in de reserverol heeft gelopen. En juist nu hij bijna aan de beurt moet zijn, kan hij niet meer op zijn populaire jongste zoon…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Margriet en Pieter van Vollenhoven herdenken Slag om Arnhem

  75 jaar geleden probeerden geallieerden Arnhem te bevrijden

  Margriet en Pieter van Vollenhoven herdenken Slag om Arnhem

  Arnhem herdenkt vrijdag dat het 75 jaar geleden is dat de geallieerden de stad probeerden te bevrijden. Dat gebeurt met een kerkdienst, waarbij prinses Margriet en haar man Pieter van Vollenhoven aanwezig zijn.

  Daarna volgt een stille tocht en kransleggingen en het muziekspektakel Bridge to Liberation op de John Frostbrug over de Rijn.

  De Slag om Arnhem was deel van de geallieerde operatie Market Garden. Dat plan, bedoeld om een snel einde te maken aan de Tweede Wereldoorlog, mislukte omdat de Britten de Rijnbrug in de Gelderse hoofdstad niet konden veroveren op de Duitse bezetters. Arnhem was in puin geschoten en meer dan 90.000 inwoners werden door de Duitsers gedwongen te vertrekken. Arnhem werd uiteindelijk pas in april 1945 bevrijd.

  Airborneplein

  Minister Ferd Grapperhaus van Justitie en vicevoorzitter Frans Timmermans van de Europese Commissie spreken in de kerk. Ministers Bijleveld en Slob, de ambassadeurs van de geallieerde landen en Duitsland zullen daarbij zijn.

  Na de kerk gaat het gezelschap in stille tocht naar het Airborneplein aan de voet van de Rijnbrug. Daar worden kransen gelegd. Militairen en jonge veteranen brengen een eregroet aan de veteranen uit 1944 die nog aanwezig zijn.

  De herdenking eindigt op de brug met het spektakel Bridge tot Liberation. Daaraan doen onder andere André Hazes, Alain Clark en Wet Wet Wet mee. Met speciale effecten worden persoonlijke verhalen uit 1944 verbeeld. De bekende Britse historicus en tv-presentator Dan Snow praat de show aan elkaar.

  20 september 2019 - 07:55