×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Maleisië heeft nieuwe koning

  Sultan van Pahang is de verkozene

  Maleisië heeft nieuwe koning

  Sultan Abdullah van de staat Pahang is gekozen als nieuwe koning van Maleisië. Abdullah (59) wordt op 31 januari geïnstalleerd in zijn nieuwe ambt.


  Een raad van negen Maleisische vorsten benoemde de koning, bekend als de Yang di-Pertuan Agong, donderdag na een bijeenkomst in het Nationaal Paleis in Kuala Lumpur. Hierbij waren acht van de negen vorsten aanwezig. Grote afwezige was de eerder afgetreden Muhammad V. De raad kiest de koning door middel van een rotatiesysteem. Dit keer was deelstaat Pahang aan de beurt om de volgende Yang di-Pertuan Agong te leveren. De koning wordt gekozen voor een periode van vijf jaar. Abdullah legde op 15 januari de eed af als nieuwe heerser van Pahang. Hij verving zijn vader, Sultan Ahmad Shah, die vanwege gezondheidsredenen aftrad als sultan van Pahang. Sultan Abdullah neemt het stokje over van Sultan Muhammad V, hoofd van de staat Kelantan. Hij trad deze maand zonder opgaaf van redenen af na slechts twee jaar op de troon. Het was de eerste keer dat een monarch opstapte voordat hij zijn ambtstermijn had voltooid. Volgens zijn officiële website is Sultan Abdullah een fervent sportman, met interesse in voetbal, polo, en go-karts. Hij studeerde Buitenlandse Zaken en diplomatie in Oxford, was tweede luitenant op de Britse militaire academie Sandhurst en werd in 1975 benoemd tot kroonprins van Pahang. Zijn vrouw is de zus van de huidige heerser van de deelstaat Johor.

  24 januari 2019 - 11:41