×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Mabel strijdt voor meisjesrechten

  Prinses leidt openingspanel tijdens top in Londen

  Mabel strijdt voor meisjesrechten

  Prinses Mabel heeft dinsdagmorgen in Londen het openingspanel geleid bij de door Groot-Brittannië en Unicef bijeengeroepen ‘Meisjes top’. Daar wordt besproken hoe binnen één generatie wereldwijd een einde kan worden gemaakt aan kindhuwelijken en genitale verminking van meisjes en vrouwen.


  Prinses Mabel voert actie tegen kindhuwelijken met ‘Girls Not Brides’, waarin inmiddels 358 organisaties uit 63 landen participeren. Een kindhuwelijk – soms al op 8-jarige leeftijd – ontneemt een meisje alle toekomstkansen, en brengt haar gezondheid in gevaar omdat ze op veel te jonge leeftijd zwanger wordt.

  De regering van Niger bekende op de conferentie dat 76 procent van de meisjes in dat Afrikaanse land voor hun 18e trouwen. Dat is naast traditie vooral een veiligheidsmaatregel. Zo wordt ongehuwd moederschap voorkomen. Niger dacht met het verhogen van de leerplicht tot 16 jaar het gebruik te kunnen terugdringen. Premier Hasina Wajed van Bangladesh deed soortgelijke toezeggingen om kindhuwelijken in haar land te voorkomen.

  Mabel besteedde de afgelopen dagen op Twitter al aandacht aan de ‘Girls Summit’, waaraan namens Nederland onder anderen minister Lilianne Ploumen van Ontwikkelingssamenwerking deelneemt. Mabel plaatste ook een foto van zichzelf met twee ‘vastbesloten’ jonge vrouwen uit Pakistan en Malawi in het kader van de topconferentie.

  22 juli 2014 - 14:50