×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Mabel ontvangt Canadese mensenrechtenprijs

  Namens organisatie Girls Not Brides

  Mabel ontvangt Canadese mensenrechtenprijs

  Prinses Mabel heeft dinsdag namens de haar opgerichte organisatie Girls Not Brides uit handen van John Baird, de Canadese minister van Buitenlandse Zaken, de ‘John Diefenbaker Defender of Human Rights and Freedom Award’ ontvangen.


  De plechtigheid vond plaats in het Cadieux Auditorium van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Ottawa. De onderscheiding was erkenning van het vierjarige werk van Girls Not Brides, het internationaal samenwerkingsverband van 400 organisaties die een einde willen maken aan kindhuwelijken.

  Minister Baird die in zijn toespraak kindhuwelijken een ,,menselijke tragedie” noemde, had prinses Mabel uitgenodigd naar Ottawa te komen voor overleg over de aanpak van het wereldwijd verspreide gebruik om meisjes op jonge leeftijd uit te huwelijken. In dat verband was Mabel ook gevraagd te spreken met de parlementscommissie voor Buitenlandse Zaken. Girls Not Brides werd door Baird ook financiële steun beloofd.

  Speerpunten

  Baird heeft de bestrijding van kindhuwelijken tot één van de speerpunten van zijn beleid gemaakt. Hij had eerder dit jaar in Londen al een ontmoeting met prinses Mabel, die ook door de Verenigde Naties is ingezet om het tegengaan van kindhuwelijken op de wereldagenda te krijgen.

  De Diefenbaker Prijs is in 2011 voor het eerst uitgereikt en draagt de naam van de voormalige Canadese premier en minister van Buitenlandse Zaken John Diefenbaker (1895-1979).

  Rondreis

  Prinses Mabel bezoekt tijdens haar reis door Canada behalve de hoofdstad Ottawa ook Toronto en Montréal. Ook daarbij zal de nadruk liggen op gesprekken over nut en noodzaak van het stoppen van kindhuwelijken. ,,Kindhuwelijken veroorzaken talloze ontwikkelingsproblemen, zoals ongeletterdheid – getrouwde meisjes worden van school gehaald – kindersterfte en armoede”, aldus Mabel afgelopen weekeinde in een interview met KIND.

  19 november 2014 - 09:48