×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Mabel feliciteert Malala met Nobelprijs

  Pakistaanse activiste ontvangt Vredesprijs

  Mabel feliciteert Malala met Nobelprijs

  Prinses Mabel feliciteert de 17-jarige Pakistaanse activiste Malala Yousafzai met het winnen van de Nobelprijs voor de Vrede 2014. ''Dank voor je moed en je leiderschap op het gebied van onderwijs voor meisjes'', twitterde Mabel nadat het Noorse Nobelcomité vrijdag in Oslo bekend had gemaakt dat Malala en de Indiër Kailash Satyarthi (60) de Nobelprijs voor de Vrede hebben gewonnen.


  Mabel is de oprichtster van Girls not Brides, een stichting die strijdt tegen kinderhuwelijken. ''Wist u dat door onderwijs de kans zes keer zo klein wordt dat kinderen trouwen?'', schrijft Mabel.

  Ondanks haar jonge leeftijd vecht Malala Yousafzai al jaren voor het recht op onderwijs voor meisjes. Ze heeft persoonlijk het voorbeeld gegeven dat kinderen en jonge mensen ook zelf kunnen bijdragen aan de verbetering van hun eigen situatie, stelde het comité. Malala werd in oktober 2012 door radicale Talibanstrijders in een bus in Pakistan door het hoofd geschoten vanwege haar werk voor meisjesonderwijs.

  Voorwaarde

  ''Kinderen moeten naar school en niet economisch worden uitgebuit. In de arme landen van de wereld is 60 procent van de huidige bevolking onder de 25 jaar oud. Het is een voorwaarde voor vreedzame wereldwijde ontwikkeling dat de rechten van kinderen en jonge mensen worden gerespecteerd'', onderbouwde het comité verder de keuze voor het tweetal. ''In door conflicten geteisterde gebieden in het bijzonder, leidt de schending van kinderen tot het overdragen van geweld van generatie op generatie.''

  Malala ging vorig jaar op bezoek bij de Britse koningin Elizabeth. De Pakistaanse scholiere gaf de koningin een exemplaar van haar boek 'Ik ben Malala' cadeau.

  10 oktober 2014 - 13:28