×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Locatie voor Koningsdagconcert bekendgemaakt

  Maandag 6 april een avondvullend programma in dit gebouw

  Locatie voor Koningsdagconcert bekendgemaakt

  Het Koningsdagconcert zal dit jaar plaatsvinden in het Conservatorium Maastricht.


  Daar wordt, op maandag 6 april, een avondvullend programma verzorgd dat dit jaar in het teken staat van kamermuziek van Ludwig van Beethoven. Het is dit jaar namelijk 250 jaar geleden dat de Duitse componist werd geboren.

  LEES OOK:

  Naast diverse professionele musici, waaronder het Dudok Kwartet en pianisten Olga Pastjenko en Enrico Pace, treden ook oud-studenten van het Conservatorium én diverse scholieren uit de stad op. Het geheel wordt gepresenteerd door musicoloog Floris Kortie.

  Het Koningsdagconcert wordt sinds 2014, een jaar na het aantreden van Willem-Alexander als koning, gehouden in de gemeente waar ook Koningsdag door de koninklijke familie wordt gevierd. Op tv kan iedereen meegenieten van het concert, vanaf 20.30 uur op NPO2.

  Bron: ANP. Beeld: ANP

  3 maart 2020 - 10:48