×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Twee of drie zoenen?

  Door Marc van der Linden

  Wat heeft iedereen zich druk gemaakt over prins Harry en zijn Meghan. Ik ook hoor. Ik had vooral medelijden met die oude koningin Elizabeth en vond het ook heel zielig voor prins Charles, die toch al zijn leven lang in de reserverol heeft gelopen. En juist nu hij bijna aan de beurt moet zijn, kan hij niet meer op zijn populaire jongste zoon…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Eerste standbeeld koning met baard

  Nu te zien op LEGO World in de Jaarbeurs in Utrecht

  Eerste standbeeld koning met baard

  https://www.royalty-online.nl/wp-content/uploads/2019/10/335841-_DSC1111-2-2a65b6-original-1571307384-300x200.jpg Nu blijkt dat de baard van de koning een blijvertje is, moest LEGO deze aanpassing ook doorvoeren in het uit de beroemde blokjes opgebouwde standbeeld van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Want een Willem-Alexander zonder baard op LEGO World, dat kan natuurlijk niet. Daarom werd professioneel LEGO kunstenaar Dirk Denoyelle tijdelijk tot ‘hofbarbier’ uitgeroepen en kreeg hij de opdracht om de LEGO variant binnen zeer korte tijd van een baard te voorzien. De onthulling van dit nieuwe bouwwerk vond heel toepasselijk plaats op de eerste dag van LEGO World in Jaarbeurs Utrecht. Royalty-hoofdredacteur Marc van der Linden had de eer om het LEGO beeld van Willem-Alexander met zijn nieuwe baard officieel aan de wereld te onthullen.


  Dirk Denoyelle, professioneel LEGO kunstenaar: “Willem-Alexander heeft niet alleen zichzelf tijdens de zomermaanden een baard aangemeten, ook is zijn gezicht de afgelopen jaren iets veranderd. Zo zijn de kuiltjes in zijn wangen iets explicieter aanwezig en is zijn haarlijn met de leeftijd ook wat omhoog gekropen. Ik heb dan ook bij het maken van de nieuwe versie van de LEGO koning mét baard het moment aangegrepen om zijn gezicht te actualiseren. Het was een ontzettende eer om in de huid van hofbarbier te kruipen en de LEGO variant van het staatshoofd te voorzien van een gloednieuwe baard.”

  Royalty-hoofdredacteur Marc van der Linden: “Niemand kan nog om de baard van de koning heen. Er wordt gesproken over nieuwe staatsiefoto’s en zelfs nieuwe euromunten en postzegels. LEGO heeft het voortouw genomen door direct na Prinsjesdag de opdracht te geven om de LEGO variant van onze koning te updaten. De koning en de koningin zitten nu in India, dus ik voelde me zeer vereerd dat ik gevraagd ben door LEGO om de onthulling te doen.”

  Van 17 tot en met 23 oktober 2019 kan nieuwe standbeeld tijdens LEGO World bewonderd worden.

  17 oktober 2019 - 15:10