×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Laurentien viert honderdjarig bestaan OBA

  'Wees gewoon wie je nu wilt zijn'

  Laurentien viert honderdjarig bestaan OBA

  Prinses Laurentien heeft vrijdag het honderdjarig bestaan van de Openbare Bibliotheek Amsterdam meegevierd. Tijdens de jubileumviering nam prinses Laurentien het speciale doeboek in ontvangst dat alle basisschoolleerlingen in Amsterdam krijgen. Ze had een boodschap voor de jonge Amsterdammers.

  Aanwezige kinderen mochten Laurentien vragen stellen. Een van die vragen was ‘bent u geworden wat u wilde worden?’. Lachend antwoordde ze:”Eigenlijk niet, want ik wist eigenlijk helemaal niet wat ik wilde worden. En als ik denk aan jullie, dan denk ik ook: wees gewoon wie je nu wilt zijn. Het gaat ook over de toekomst, maar wees ook nú de persoon, wat je ook leuk vindt, wie je bent en geloof daarin. Zo heb ik eigenlijk ook een beetje mijn leven geleid.”

  Laurentien opende in 2007 de OBA-vestiging van architect Jo Coenen op het Oosterdokseiland in Amsterdam. De jubileumviering is het startsein voor honderd dagen feest, dat in alle vestigingen wordt gevierd.

  9 februari 2019 - 09:05