×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Laurentien reikt Taalheldenprijs 2015 uit

  Tijdens nieuwjaarsbijeenkomst Stichting Lezen & Schrijven

  Laurentien reikt Taalheldenprijs 2015 uit

  Prinses Laurentien heeft maandagmiddag tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van Stichting Lezen & Schrijven in de Pauluskerk in Rotterdam de Taalheldenprijs 2015 uitgereikt. De prijs, die voor het eerst werd uitgereikt, zet mensen in het zonnetje die zich inzetten om laaggeletterdheid te voorkomen en te verminderen.


  De Taalheldenprijs is uitgereikt in drie categorieën: taalcursist, taalbegeleider en bruggenbouwer. Ineke van der Weide, die zich als taalambassadeur inzet om andere laaggeletterden over hun schaamte heen te helpen, won de prijs in de categorie cursist. Pietro van Loenen, die werkt als taalbegeleider in de gevangenis in Zoetermeer, kreeg de prijs in de categorie taalbegeleider en Jacqueline Blase mag zich een bruggenbouwer noemen dankzij de door haar opgezette bewustwordingscampagnes.

  De prijs, die bestaat uit een gouden speldje en een bedrag van 2500 euro, werd in het leven geroepen ter gelegenheid van het afscheid van Laurentien als voorzitter van Stichting Lezen & Schrijven in 2014. Zij blijft nauw betrokken bij de stichting als erevoorzitter en blijft zich inzetten tegen laaggeletterdheid in Nederland en daarbuiten.

  ''Laaggeletterdheid raakt de hele maatschappij; het thema is vervlochten met sociale en digitale participatie maar ook met de economie, gezondheidsvraagstukken en financiële geletterdheid'', aldus Laurentien. ''De verhalen van cursisten, begeleiders en bruggenbouwers zijn nodig om het taboe te doorbreken en om concrete oplossingen zichtbaar te maken. Door aandacht te vragen voor persoonlijke verhalen van moed, daadkracht en doorzettingsvermogen hopen we anderen te inspireren tot actie.''

  26 januari 2015 - 17:25