×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Laurentien presenteert De Sprookjessprokkelaar

  Prinses schreef boek met Paul van Loon

  Laurentien presenteert De Sprookjessprokkelaar

  Prinses Laurentien heeft zondag haar nieuwe boek De Sprookjessprokkelaar gepresenteerd in de Efteling. Dat deed ze samen met kinderboekenschrijver Paul van Loon. De twee hebben het sprookjesboek samen geschreven.


  Het boek De Sprookjessprokkelaar gaat over een sprookjesbibliotheek in een oud, verlaten kasteel. De inhoud van het sprookje sluit aan bij de strijd van de Stichting Lezen & Schrijven en de prinses tegen laaggeletterdheid.

  Prins Constantijn en hun drie kinderen waren zondag ook bij de presentatie aanwezig. Prinses Laurentien zet zich al jaren in voor taalvaardigheid.

  Voor prinses Laurentien was het samenwerken met schrijver Paul van Loon een test. "Hoe open ben ik om iemand anders in mijn zinnen te laten schrappen?", vroeg de prinses zichzelf af toen ze aan hun boek begonnen. "Maar wij hadden het volste vertrouwen in elkaar", vertelt ze aan De Telegraaf.

  "En het plezier van samen schrijven geeft het een extra twinkeling. Dan is één en één geen twee, geen drie maar negen." Paul van Loon vertelt de krant dat hij regelmatig 's nachts een mailtje kreeg van de prinses. "Overdag ben ik heel druk met mijn werk en mijn gezin. Daarnaast ben ik een nachtmens", legt de vrouw van prins Constantijn uit.

  Van Loon was erg onder de indruk van de prinses. "Ze is gedreven! Ze schrijft alles uit op grote vellen. En als ze achter het stuur een idee krijgt, moet de auto direct aan de kant." Hoewel Laurentien ontzettend geniet van het schrijven, wil ze zich niet alleen hier op concentreren. "Met mijn werk, de Stichting Lezen & Schrijven, de Missing Chapter Foundation en mijn gezin heb ik een heel druk en verrijkend leven", aldus de prinses. "Het dynamische deel van mijn leven voedt mijn gedachten, de creativiteit die ik in mijn boeken kwijt kan."

  Laurentien vertelt dat ze er wel eens van droomt om alleen maar te schrijven, 'maar dat is niet realistisch'. Kinderen Eloise, Claus en Leonore zien dat overigens wel zitten. "Mijn kinderen zeggen: wat zou dat fijn zijn. Dan zou ik minder vaak op reis gaan."

  6 oktober 2014 - 10:13