×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Laurentien in Amsterdam voor Nationale Voorleesontbijt

  De prinses leest voor uit 'Een huis voor Harry'

  Laurentien in Amsterdam voor Nationale Voorleesontbijt

  Alstublieft, Hare Koninklijke Hoogheid prinses Laurentien." Met die plechtige woorden kreeg Laurentien woensdagochtend het prentenboek waar ze uit zou voorlezen overhandigd van een van de leerlingen van de Amsterdamse basisschool Corantijn. En met haast koninklijk ceremonieel overhandigde het meisje het boek aan Laurentien. De echtgenote van prins Constantijn was onder de indruk. ""Wauw, dank je wel"", zei ze."""


  Laurentien was in alle vroegte naar de Amsterdamse wijk de Baarsjes gekomen in het kader van de zestiende editie van het Nationale Voorleesontbijt. De kinderen in de klas vormden een kring rondom de prinses en luisterden geboeid naar het verhaal van een verdwaalde kat die de hulp van zijn vriendjes moest inroepen om weer thuis te komen. Het boek Een huis voor Harry is geschreven en geïllustreerd door Leo Timmers en is benoemd tot Prentenboek van het Jaar 2019. Prinses Laurentien is later woensdag nog aanwezig bij de Nationale Onderwijs Tentoonstelling in de Jaarbeurs in Utrecht. De prinses lanceert daar Kidskracht, lesprogramma’s rondom maatschappelijke thema’s. Ook zal de prinses tijdens de bijeenkomst een dialoogsessie leiden over onderwijs en innovatie.

  23 januari 2019 - 17:08