×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Laatste rituelen voor nieuwe koning

  Thailand maakt zich klaar voor kroningsceremonie

  Laatste rituelen voor nieuwe koning

  De Thaise koning Vajiralongkorn voert vrijdag op de laatste dag voorafgaande aan de driedaagse kroningsceremonie de laatste rituelen uit. Hij betuigt zijn respect bij een van de heiligste relikwieën van het Thaise boeddhisme, de Smaragdgroene Boeddha op het terrein van het koninklijk paleis in Bangkok.

  Ook steekt hij in de tempel een kaars voor voorspoed aan. Dat doet hij om 16.19 uur Thaise tijd, een tijd die door astrologen van het hof gunstig wordt bevonden. Tijdens de ceremonie zingen tachtig boeddhistische monniken.

  Eerder op deze dag bracht een hoge paleismedewerker een gouden plaquette met daarop de officiële naam en titel van de koning, de koninklijke horoscoop en het koninklijke zegel van de tempel van de Smaragdgroene Boeddha naar het paleis. De drie ceremoniële voorwerpen zullen zaterdag, als onderdeel van de kroningsplechtigheid, aan de koning worden gepresenteerd, samen met vijf koninklijke regalia.

  3 mei 2019 - 12:24