×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Laatste dag bezoek aan Indonesië aangebroken

  Staat in het teken van Sumatra

  Laatste dag bezoek aan Indonesië aangebroken

  De derde en tevens laatste dag van het uitgebreide werkbezoek van de koning en koningin aan Indonesië wordt doorgebracht op Sumatra.


  Willem-Alexander en Máxima kregen bij aankomst – op vliegveld Silangit – een traditioneel kleed omgehangen. Dit wordt lokaal een ulos genoemd. Een geweven doek uit de Batak-cultuur, welke bescherming biedt tegen de kou. Ter plekke werd ook de Tortor Sombah-dans uitgevoerd. Een Batak-dans die als eerbetoon voor belangrijke gasten geldt.

  Na de welkomstplechtigheden werd het Toba-meer bezocht, het grootste vulkanische kratermeer in Indonesië. Het is 6 uur later op Sumatra, dus terwijl wij allen wakker werden en net naar school, werk, sportles of hobby zijn vertrokken, heeft het koninklijk paar al flink wat activiteiten achter de rug.

  Lees ook:

  Later vandaag wordt het dorp Siambat Dalam bezocht. Hier gaan onze koning en koningin onder meer in gesprek met de inheemse Batak-bevolking. Er zal gesproken worden over hun cultuur en tradities, maar tevens over hun blik op de toekomst en hun mening over de plannen om het toerisme in de regio uit te breiden.

  Aanvankelijk was het bezoek aan Sumatra gepland voor morgen, vrijdag. Dit is echter een dag naar voren gehaald, omdat het bezoek aan Kalimantan niet doorging in verband met het ernstige bootongeluk. Vandaag aan het einde van de dag vliegen Willem-Alexander en Máxima met het regeringsvliegtuig naar Nederland.

   

  Bron: ANP. Beeld: ANP

  12 maart 2020 - 09:14