×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • ‘Kunst Christina moet in NL blijven’

  Voormalig RVD-medewerkster laat zich uit

  ‘Kunst Christina moet in NL blijven’

  De tekening van Peter Paul Rubens uit de collectie van het Koninklijk Huis hoort in Nederland. Dat vindt althans de Vereniging Rembrandt. Pikant detail: haar directeur werkte vroeger voor de Oranjes.


  “Natuurlijk wil je dat het in Nederland blijft, het is een ontzettend belangrijk werk”, aldus directeur Fusien Bijl de Vroe tegen de NOS. De Vereniging Rembrandt helpt musea bij het aankopen van bijzondere werken en is opgericht om te voorkomen dat Nederlandse kunstwerken in buitenlandse handen vallen. “Het lukt weleens om iets op een internationale veiling te kopen, maar het is loeispannend en eerst zou een Nederlands museum nog moeten bedenken om ervoor te gaan.” Deze maand gaan bij Sotheby’s in New York en Londen verschillende kunstvoorwerpen van de Oranje’s onder de hamer. Het gaat om dertien tekeningen van oude meesters, Chinees porselein, serviesgoed en zilverwerk. Topstuk is een tekening van Rubens, met een geschatte opbrengst van 2,5 tot 3,5 miljoen dollar. Die zou volgens Fusien Bijl de Vroe in Nederland moeten blijven. Pikant detail is dat zij vroeger voor de Rijksvoorlichtingsdienst, die nu niets wil zeggen over de veiling, werkte. Zij was toen één van de voorlichters van de Oranjes.

  9 januari 2019 - 17:01