×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Negeren, die Samantha

  Door Marc van der Linden

  De Engelse zender Channel 5 zond onlangs de documentaire Meghan And The Markles: A Family At War uit. De hysterische titel zorgde ervoor dat ik er niet veel van verwachtte. Maar al snel bleek dat de documentaire goed in elkaar zat. Natuurlijk kreeg Meghan’s halfzus Samantha alle ruimte haar gal te spuwen en werd zijzelf nauwelijks kritisch…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Kroondomein nog niet geopend voor publiek, Oranjes kunnen gewoon jagen

  Kroondomein nog niet geopend voor publiek, Oranjes kunnen gewoon jagen

  Kroondomein Het Loo wordt, tegen de wens van een meerderheid in de Tweede Kamer, niet het hele jaar door opengesteld voor het publiek. Dat betekent dat leden van de koninklijke familie er in de herfst nog steeds ongestoord kunnen jagen.


  Het grootste deel van het koninklijke landgoed bij Apeldoorn is tijdens het jachtseizoen in het najaar gesloten voor publiek. De Partij voor de Dieren (PvdD) ijvert al jaren voor volledige openstelling, ook omdat koningin Wilhelmina het bos- en heidegebied in 1959 aan de Nederlandse bevolking schonk en het Rijk het onderhoud betaalt.

  De PvdD opperde in april opnieuw het landgoed het hele jaar open te stellen, en kreeg ditmaal een Kamermeerderheid achter zich. Maar Minister Carola Schouten (Natuurbeheer) laat weten dat voorstel niet te kunnen uitvoeren. Het beheer van het Kroondomein komt volgens haar de koning toe en die mag dat naar eigen inzicht doen. Voorwaarde is dat het openbaar belang in acht wordt genomen en dat is volgens de minister het geval.

  4 september 2018 - 18:03