×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Meest gelezen

 • Elizabeth’s wraak op Marokkaanse koning

  Door Marc van der Linden

  Koningin Elizabeth staat bekend om haar onkreukbaarheid. Dat is bij de Oranjes wel anders. Bij Beatrix kon, vooral toen ze nog koningin was, soms het gezicht op onweer staan. Onze huidige koning kan ergernissen maar moeilijk kan verbergen en zijn grootmoeder, koningin Juliana, kon zelfs publiekelijk stampvoeten als het niet ging zoals zij wilde. Maar…

  Lees column
 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koninklijke Stallen vandaag open voor publiek

  Er zijn nog kaarten beschikbaar voor een bezoek

  Koninklijke Stallen vandaag open voor publiek

  De Koninklijke Stallen in Den Haag gaan woensdagmiddag voor het eerst deze zomer open voor het publiek. Wie snel beslist kan voor de laatste vier tijdslots van de middag nog via internet kaarten kopen. In totaal zijn de stallen tot en met 17 augustus op negen middagen open voor bezoekers.


  Tegenwoordig beslissen veel bezoekers pas om op het laatste moment kaarten te bestellen, soms zelfs aan de ingang van de stallen waar dan via internet een bestelling wordt geplaatst. "Die mensen moeten natuurlijk niet vergeten hun identiteitsbewijs mee te nemen en er is altijd het risico dat de gewenste periode net is uitverkocht", geeft een paleismedewerker advies aan de 'last minute' kaartjeskopers.

  Op het terrein van de stallen is een royale wandelroute uitgestippeld die de verschillende onderdelen van het vervoersdepartement van de koning laat zien. Van de doucheruimte voor de paarden, de boxen voor de Gelderse en Friese paarden, de tuigage en binnenmanege en de koetshuizen en garages voor de fraaie koninklijke auto's. Voor kinderen is er dit jaar ook een speurtocht, waarbij ze onder meer de vraag moeten beantwoorden hoeveel tenen een paard heeft.

  De Koninklijke Stallen zijn open op de middagen van 1, 2 en 3, 8, 9 en 10, 15, 16 en 17 augustus. Bestellen van kaarten kan via de website van het Koninklijk Huis.

  1 augustus 2018 - 09:15