×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koninklijke familie in Tilburg

  Koninklijke familie in Tilburg

  Koning Willem-Alexander is donderdagochtend met zijn familie aangekomen in Tilburg voor de viering van Koningsdag. Het gezelschap arriveerde even na 11.00 uur met de koninklijke treinwagon op het station. Daar stonden burgemeester Peter Noordanus en commissaris van de Koning van Noord-Brabant Wim van de Donk de gasten op te wachten.


  Het is voor het eerst sinds 1999 dat de trein weer op de nationale feestdag wordt ingezet. Destijds gebruikte koningin Beatrix de trein bij haar bezoek aan Houten.

  De koningin en de prinsessen kregen bij aankomst een bijzonder boeket overhandigd van de duurzame spijkerstof 013denim. Voor Amalia, Alexia en Ariane was er een armbandje van hetzelfde materiaal.

  Het gezelschap maakt een tour van zo'n twee uur door de stad aan de hand van dertien (naar het netnummer 013) 'werelden', die een beeld geven van de stad. Het feest eindigt op het Piusplein met 'Het Groots Slotevent', waar onder anderen Guus Meeuwis, Gers Pardoel, Kenny B en Roy Donders optreden.

  Tilburg is qua inwonertal de zesde stad van Nederland. Een industriestad, met name bekend van de textiel. Maar het is ook een studentenstad en een plek waar de bevolking houdt van het bourgondische goede leven, aldus de gemeente.

  Burgemeester Noordanus liet vooraf weten dat hij rekent op zo'n 70.000 bezoekers die de vijftigste verjaardag van de koning mee komen vieren.

  27 april 2017 - 11:32