×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koninklijke familie dolt tijdens fotokwartiertje

  Op internet doet men ook mee

  Koninklijke familie dolt tijdens fotokwartiertje

  Een fotobom, synchroon skiën, veel lachen en dollen. Het royale fotokwartiertje in het zonnige Oberlech oogde maandagmorgen niet als corvee voor de koninklijke familie.

  Het hoort natuurlijk bij de met de media gemaakte afspraken. Aan het begin van de vakantie even poseren in de sneeuw in ruil voor een of twee weken rust. De dochters van koning Willem-Alexander zijn er inmiddels mee vertrouwd en de drie kinderen van prins Constantijn, die minder vaak aan bod zijn gekomen, hadden weinig aansporing nodig om eerst naar links en dan weer naar rechts te kijken voor de fotografen.

  In de grote familiesamenstelling van maandag waren veel combinaties mogelijk en die werden dan ook alle uitgeprobeerd, met een soms komisch effect zoals toen de drie mannen Willem-Alexander, Constantijn en diens zoon Claus de poserende dames in het gezelschap ‘fotobomden’. Eerst spontaan, daarna voor het effect en het beeld van de fotografen nog een paar keer. Helemaal zonder gevaar was het overigens niet. In de sneeuw is een smak snel gemaakt.

  Vorig jaar poseerde het koninklijk gezin nog alleen, hoog op de ijskoude Rüfikopf, maar daar was het na het gezamenlijk bibberen snel afgelopen. In Oberlech, waar dit jaar de fotosessie weer werd gehouden, was er tot vreugde van de fotografen ook gelegenheid om de ski’s onder te binden en enige vaardigheden te vertonen. De kinderen met helm op, hun ouders niet.

  Het leverde inderdaad de gewenste ontspannen en sportieve beelden op, waarbij onder meer koning en koningin mooi synchroon de berg af kwamen en iedereen ook moeiteloos op de been bleef. Daarna was het snel alles bij elkaar rapen en écht gaan skiën, in de wetenschap dat er in en rond Lech de komende dagen geen foto’s meer worden gemaakt.

  Internetgrappen

  De photobomb van koning Willem-Alexander en zijn neefje Claus zorgde niet alleen op de piste in Oberlech voor lachende gezichten. Op internet ging men echter al snel aan de haal met de grappige foto’s van de koning en de zoon van prins Constantijn die voor de poserende dames van de familie sprongen.

  De beelden deden sommige Twitteraars denken aan allerlei andere dingen en al snel werd er creatief gefotoshopt met de springende Willem-Alexander. Zo is hij te zien in een beeld van de film Frozen, staat hij op het voetbalveld en werd ook de ‘brexitmuppet’ van minister Stef Blok, die vorige week al viraal ging op internet, erbij gehaald.

  “Hebben we niet allemaal zo’n gekke oom”, vraagt een Twitteraar zich af. En een ander: “Daar Lech je dan”, verwijzend naar het begin van het omstreden Koningslied. Een andere gebruiker grapt dat de koning misschien al een borreltje op had: “Wanneer de koninklijke familie een keer besluit naar de après-skibar te gaan vlak voor de fotoshoot.”

  25 februari 2019 - 13:17