×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koninklijke familie bij crematie prinses Christina

  Een musicale bijdrage van winnaars Prinses Christina Concours

  Koninklijke familie bij crematie prinses Christina

  De koninklijke familie heeft donderdagmorgen de kist met het stoffelijk overschot van prinses Christina begeleid van de Koepel van Fagel op het terrein van Paleis Noordeinde naar het koetshuis van de Koninklijke Stallen.

  Daar vindt een besloten afscheidsbijeenkomst plaats. De afgelopen vrijdag overleden prinses wordt later op de dag gecremeerd. Op verzoek van de prinses leveren enkele laureaten van het naar haar vernoemde Prinses Christina Councours een muzikale bijdrage.

  De drie kinderen van prinses Christina, Bernardo, Juliana en Nicolás, volgden als eerste de kist. Daarachter kwamen haar drie zussen Beatrix, Irene en Margriet, met zwager Pieter van Vollenhoven en het koningspaar, zonder hun dochters. Alleen prins Constantijn en prinses Laurentien hadden hun kinderen bij zich.

  Bij de rest van de familie ontbraken de prinsessen Annette en Anita. Ook de verzorgster van prinses Christina liep mee met de Oranjes.

  De kist stond sinds dinsdag, omringd door kransen en zonnebloemen, opgesteld in de als ‘chapelle ardente’ ingerichte Koepel van Fagel. Daar verzamelde de koninklijke familie zich voor het wegdragen naar de even verderop gelegen stallen.

  22 augustus 2019 - 12:54