×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De meelevende koning

  Door Marc van der Linden

  Als er op het koningschap van Beatrix wordt teruggekeken, dan heeft men het vaak over haar optreden na grote rampen. De foto waarop ze met haar hand voor de mond en ogen die ontzetting en verdriet lieten zien na de Bijlmerramp langs de ingestorte flat liep, staan eenieder in het geheugen gegrift. Net als hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koninklijk programma Ocean Race aangepast vanwege ongeluk

  Willem-Alexander's programma versoberd door fataal bootongeluk

  Koninklijk programma Ocean Race aangepast vanwege ongeluk

  Het programma van het bezoek van koning Willem-Alexander aan de Volvo Ocean Race in Scheveningen vrijdag is aangepast vanwege het fatale bootongeluk dat donderdagavond plaatsvond in de haven. Volgens een woordvoerder van het evenement heeft de koning een ontmoeting met de hulpdiensten en mensen die betrokken waren bij de reddingsactie.


  De ontmoeting is op het terrein van de Volvo Ocean Race en komt in de plaats van een demonstratie van innovaties op het gebied van onderwaterdrones.

  Op de agenda stond aanvankelijk een bezoek aan het Innovation Pavilion, waar bedrijven hun maritieme en duurzame innovaties presenteren. Vervolgens zou Willem-Alexander spreken met de schippers en het uitvaren van de zeilboten voor de oefenraces bijwonen. De dag zou worden afgesloten met een oefenwedstrijd waarbij de koning meevaart op het zeilschip. Of deze activiteiten doorgaan, is onduidelijk.

  Eerder werd al bekend dat de organisatie van de Volvo Ocean Race Finish in nauw overleg met de gemeente Den Haag besloten heeft de activiteiten in aangepaste vorm door te laten gaan. Er zullen uit respect voor de slachtoffers en de nabestaanden geen rib-boat experiences georganiseerd worden. De rubberboten worden alleen ingezet om gasten te vervoeren. Gedurende de dag wordt de muziek versoberd. Voor aanvang van het concert in de avond wordt 1 minuut stilte gehouden.

  29 juni 2018 - 09:57