×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koninklijk Paleis sluit voor nieuwjaarsbezoek

  Paleis gewoonlijk geopend voor publiek

  Koninklijk Paleis sluit voor nieuwjaarsbezoek

  Het Koninklijk Paleis op de Dam in Amsterdam is zondag voor het laatst in de kerstvakantie open voor het publiek. Daarna gaan de deuren dicht als voorbereiding op de nieuwjaarsontvangsten van koning Willem-Alexander en koningin Máxima op 15 en 16 januari.


  Het paleis heeft de afgelopen weken op sociale media veel reclame gemaakt om bezoekers te trekken. Er moet namelijk nog steeds worden gestreden tegen de algemeen in Nederland heersende gedachte dat het paleis altijd is gesloten, terwijl het tegendeel het geval is, zo vertelde afgelopen zomer een medewerker van de Koninklijke Verzamelingen. Om die reden werd ook tijdens de openstelling van het Haagse werkpaleis Noordeinde reclame gemaakt voor een bezoek aan ‘het officiële ontvangstpaleis van de koning’ in Amsterdam. Het paleis gaat na de nieuwjaarsontvangsten op 19 januari weer open voor bezoekers.

  5 januari 2019 - 17:25