×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • In beeld: Koninklijk paar aangekomen in Indonesië

  Verwelkomd met erewacht, vlaggen en welkomstborden

  In beeld: Koninklijk paar aangekomen in Indonesië

  Rond 16.00 uur lokale tijd landden Willem-Alexander, Máxima en een handelsmissie op vliegveld Halim Perdanakusuma voor de start van het werkbezoek aan Indonesië.


  Op de luchthaven stond een erewacht klaar en verwelkomde Retno Marsudi, minister van Buitenlandse Zaken, de Nederlanders. Marsudi en onze koning en koningin kennen elkaar al even, voordat zij minister werd was ze namelijk Indonesisch ambassadeur in Den Haag.

  Extra warm is dat ook op de route van het vliegveld naar Hotel Indonesia diverse versieringen ter verwelkoming van de koning en koningin waren geplaatst. Naast vlaggen was er een groot bord geplaatst met foto’s van Willem-Alexander, Máxima en het presidentieel paar van Indonesië. Leuk detail: er is een recente foto van Willem-Alexander gebruikt, mét baard!

  LEES OOK:

  Ministers Stef Blok (Buitenlandse Zaken) en Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) zijn direct met de koning en koningin meegereisd, minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) neemt een lijndienst. Allen houden zich bezig met de omvangrijke handelsmissie die met het bezoek gepaard gaat.

  Bron: ANP. Beeld: ANP

  9 maart 2020 - 10:50