×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De schoonfamilie

  Door Marc van der Linden

  Het lijkt misschien een droom dat een kind of een naast familielid met een prins of prinses trouwt. Het zorgt immers voor een unieke kans om ’close’ te worden met een koninklijke familie. Maar de werkelijkheid is toch anders. Afgezien van een gelukkig kind dat uit liefde trouwt met iemand die toevallig prins of prinses…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koninklijk gezin verrast strandbezoekers

  Fotosessie in de duinen bij Wassenaar

  Koninklijk gezin verrast strandbezoekers

  Een aantal argeloze strandbezoekers werd vrijdag bij het zonnebaden in Wassenaar verrast door een jong gezin met hun twee honden. De schaarse strandkledij was geen belemmering om zich vol overgave tussen de fotografen en cameraploegen te wurmen om met de immer binnen handbereik zijnde mobiele telefoon eigen opnamen te maken. Het was immers niet de familie Doorsnee die bij Meijendel even op het strand kwam maar de koninklijke familie.


  "Ik moet mijn eigen foto hebben", zei een diep gebronsde dame in bikini die aan de vloedlijn pal positie nam voor koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Dat ze daarbij bij iedereen in het beeld stond, maakte haar niet uit. Tot de Nederlandse grondrechten hoort tegenwoordig nu eenmaal het recht op een selfie met de koning, of tenminste die eigen foto. Met zachte hand en lichte overredingskracht werd de dame daarna gevraagd verder van afstand toe te kijken.

  Het was af en toe even improviseren op het strand waar het koninklijk gezin vrijdagmiddag aan het begin van de schoolvakantie ruim tachtig persvertegenwoordigers uit binnen- en buitenland ontmoette. Zo viel er met de twee meegebrachte honden geen afspraak te maken over netjes stilzitten, grapte Willem-Alexander tijdens het aansluitende persgesprek. Zijn dochters was het echter goed bevallen. "Het is voor de kinderen elk jaar toch weer een andere belevenis", aldus Máxima.

  De fotosessies waren een goede gelegenheid om het gezin in een meer informele sfeer te presenteren zei de koning. "Er is nog veel vraag naar", constateerde hij ook met een verwijzing naar het aantal aanwezige mediavertegenwoordigers. De traditie wordt dan ook in de komende jaren voortgezet.

  10 juli 2015 - 16:51