×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Twee of drie zoenen?

  Door Marc van der Linden

  Wat heeft iedereen zich druk gemaakt over prins Harry en zijn Meghan. Ik ook hoor. Ik had vooral medelijden met die oude koningin Elizabeth en vond het ook heel zielig voor prins Charles, die toch al zijn leven lang in de reserverol heeft gelopen. En juist nu hij bijna aan de beurt moet zijn, kan hij niet meer op zijn populaire jongste zoon…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koninklijk gezin is nu officieel haags

  Het paleis wordt nog verbouwd

  Koninklijk gezin is nu officieel haags

  Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en hun drie dochters zijn sinds maandag officieel Hagenaars. De burgemeester van de hofstad, Pauline Krikke, heeft ze bijgeschreven in de burgerlijke stand. Dat gebeurde op het stadhuis van Den Haag. De Rijksvoorlichtingsdienst heeft daar foto's van vrijgegeven.


  Het koninklijke gezin was zondag verhuisd van de Eikenhorst in Wassenaar naar Huis ten Bosch in Den Haag. Het gezin woonde sinds 2003 op de Eikenhorst. De prinsessen Amalia, Alexia en Ariane zijn er opgegroeid. De oudste twee kinderen gaan in Den Haag naar de middelbare school. Stadhouder prins Frederik Hendrik, een zoon van Willem van Oranje, gaf in 1645 opdracht voor de bouw van Huis ten Bosch. Het paleis is in de afgelopen jaren ingrijpend gerenoveerd. Dat is nog niet helemaal klaar. De laatste werkzaamheden zijn waarschijnlijk in het voorjaar afgerond. De renovatie kostte 63 miljoen euro, aanmerkelijk meer dan de 35 miljoen euro waarvan eerst werd uitgegaan. De koning beschikt over drie paleizen. Behalve woonpaleis Huis ten Bosch zijn dat het werkpaleis Noordeinde in Den Haag en het Koninklijk Paleis Amsterdam, een ontvangstpaleis op de Dam in de hoofdstad.

  14 januari 2019 - 19:09