×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koninklijk Conservatorium bedankt Beatrix

  Eerbetoon wegens betekenis prinses voor muziek- en dansleven

  Koninklijk Conservatorium bedankt Beatrix

  Het Koninklijk Conservatorium in Den Haag biedt prinses Beatrix vrijdagavond een bijzonder concert aan. In de theaterzaal ziet Beatrix een voorstelling waarin muziek, dans en beeldende kunst elkaar afwisselen en aanvullen.


  Hiermee wil het conservatorium zijn waardering en bewondering uitdrukken voor hetgeen Beatrix heeft betekend voor de kunst en in het bijzonder voor het muziek- en dansleven. Het programma in de Kees van Baarenzaal wordt uitgevoerd door ongeveer 170 leerlingen in de leeftijd van 10 tot 18 jaar van de School voor Jong Talent. De muziekleerlingen van Jong KC spelen tijdens de avond in het Atheneum Kamerorkest en in diverse muziekensembles, waarbij ze worden afgewisseld of aangevuld door de dansers van de Dansvakopleiding. De leerlingen beeldende kunst verzorgen de visuele vormgeving tijdens de changementen en een kleine expositie in de foyer.

  ''Het programma geeft een indruk van hun plezier en gedrevenheid en een overzicht van de excellentie en diversiteit waartoe deze jonge talenten dagelijks worden uitgedaagd'', staat in een toelichting op de website van het Koninklijk Conservatorium.

  De School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium biedt aanstormend kunstzinnig talent de mogelijkheid om een dansvakopleiding of een voorbereidende vakopleiding in muziek of beeldende kunst en vormgeving – op een zeer hoog niveau en naar internationale standaard – binnen één school te combineren met regulier onderwijs. De school is onderdeel van de Hogeschool der Kunsten en bestaat uit een basisschool (groep 7 en groep 8) en een havo/vwo-opleiding. Het is de enige school in Nederland in haar soort. De meeste leerlingen stromen door naar het hoger kunstonderwijs.

  14 maart 2014 - 10:25