×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Negeren, die Samantha

  Door Marc van der Linden

  De Engelse zender Channel 5 zond onlangs de documentaire Meghan And The Markles: A Family At War uit. De hysterische titel zorgde ervoor dat ik er niet veel van verwachtte. Maar al snel bleek dat de documentaire goed in elkaar zat. Natuurlijk kreeg Meghan’s halfzus Samantha alle ruimte haar gal te spuwen en werd zijzelf nauwelijks kritisch…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningspaar trakteert vrijwilligers op taart

  Tijdens festival Lang Leve de Club in Zwolle

  Koningspaar trakteert vrijwilligers op taart

  Het koningspaar heeft zaterdagmiddag in Zwolle taart uitgedeeld aan 'voorbeeldvrijwilligers'. Vooral koningin Máxima toonde zich bedreven bij het aansnijden van de 30 meter, als rode loper opgemaakte, lekkernij. De koning en koningin deden dat aan het slot van hun bezoek aan het festival Lang Leve de Club, onderdeel van de viering van 200 jaar koninkrijk.


  Centraal daarbij stond de in de Grondwet verankerde 'vrijheid van vereniging en vergadering'. Het Nationaal Comité had ervoor gekozen clubs en verenigingen bij de viering in Zwolle in het spreekwoordelijke zonnetje te zetten.

  "De vrijwilligers verdienen dat", aldus koning Willem-Alexander, die tijdens zijn twee uur durend verblijf in Zwolle herhaaldelijk op het belang van die vrijheid en vrijwilligerswerk wees. "We moeten aan de samenleving blijven bouwen, ook de komende 200 jaar van het koninkrijk."

  Samen met Máxima woonde hij een deel van een symposium over 'De Club van de toekomst' bij, waar de koning zich liet ontvallen het niet erg te vinden zaterdag lekker droog te zitten en niet in de regen langs het hockeyveld te hoeven staan bij een wedstrijd van een van zijn dochters. "Ik zal het snel doorvertellen", grapte gespreksleider Kees Jansma.

  Daarna ging het paar het festivalterrein op, waar het net was opgehouden met regenen. Na een rondgang kwamen koning en koningin uit bij de taart. De lijst van ingrediënten voor het meesterstuk las als een inventarislijst van een buurtsupermarkt. Met onder meer 100 liter eieren, 2 kilo citroenrasp, 60 kilo vanillepeulen, 40 liter slagroom, 60 kilo marsepein, 100 kilo roomboter en 40 kilo perziken.

  25 april 2015 - 16:07