×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningspaar terug van skivakantie

  Willem-Alexander en Máxima ontvangen medaillewinnaars

  Koningspaar terug van skivakantie

  De wintersportvakantie voor de Oranjes in het Oostenrijkse Lech zit erop, maar koning Willem-Alexander en koningin Máxima blijven nog even in winterse sferen. De Nederlandse medaillewinnaars van de Olympische Spelen in Sotsji staan dinsdag op de stoep van Paleis Noordeinde. De ontvangst van de sporters is een van hun eerste agendapunten in de nieuwe werkweek.


  Jan Blokhuijsen, Sven Kramer, Sjinkie Knegt, Koen Verweij, Michel Mulder, Marrit Leenstra, Ireen Wüst, Stefan Groothuis, Lotte van Beek, Jorien ter Mors, Jorrit Bergsma, Margot Boer, Jan Smeekens, Carien Kleibeuker, Ronald Mulder en Bob de Jong behoren tot de gelukkigen die met eremetaal naar Nederland terugkeerden.

  De sporters, coaches en hun begeleiders gaan dinsdag eerst naar minister-president Mark Rutte op het ministerie van Algemene Zaken in Den Haag. Vervolgens worden de medaillewinnaars in de Ridderzaal gehuldigd en daarna volgt het bezoek aan het koningspaar op Paleis Noordeinde

  Koning Willem-Alexander, erelid van IOC, en koningin Máxima waren in Rusland hoogstpersoonlijk getuige van een serie olympische successen. "Acht medailles in vier dagen. Mooier hadden we het niet kunnen voorspellen", zei Willem-Alexander voordat hij Sotsji verliet. Zelf reikte de koning op zondag 9 februari goud zilver en brons uit aan Sven Kramer, Jan Blokhuijsen en Jorrit Bergsma. De drie Nederlandse schaatsers stonden na de olympische 5000 meter op het podium.

  24 februari 2014 - 09:46