×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningspaar sluit bezoek Aruba af

  Willem-Alexander en Máxima bezoeken jongerenprojecten

  Koningspaar sluit bezoek Aruba af

  Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben zaterdag hun bliksembezoek aan Aruba afgesloten. Via Curaçao vliegt het koningspaar terug naar Amsterdam. Daar worden ze op 4 mei verwacht voor de Nationale Dodenherdenking op de Dam.


  Aan het slot van zijn reis zei Willem-Alexander van plan te zijn de eilanden regelmatiger te bezoeken, maar niet meer alle eilanden tegelijk, zoals in het verleden gebruikelijk was, maar apart, zoals dit keer Bonaire en Aruba. Op Bonaire woonde het koningspaar de feestdag Dia di Rincon bij en op Aruba het maritieme evenement SAIL, dat in het teken stond van tweehonderd jaar koninkrijk.

  Laatste onderdeel van het verblijf op Aruba was een bezoek aan Colegio EPI waar gesprekken plaatsvonden met de stichting Reclassering en de Heart Centered Leadership Foundation. Beide organisaties houden zich vanuit geheel verschillende uitgangsposities bezig met het helpen van jongeren. Koning en koningin spraken met projectwerkers, docenten en elk apart achter gesloten deuren ook met jongeren die aan projecten deelnemen.

  Solliciteren

  Stichting Reclassering wil jongeren die in aanraking zijn geweest met justitie, weer op weg helpen in de samenleving. Jongeren volgen een traject van zeven weken waar ze vaardigheden leren als werkethiek, solliciteren en budgetteren en werken aan hun zelfbeeld. Daarna kiezen ze een beroepsrichting en beginnen een leerwerktraject. De Heart Centered Leadership Foundation geeft jongeren een stem om zich te ontwikkelen tot de nieuwe leiders van de gemeenschap.

  Beide projecten worden gesteund door het Oranjefonds, waarvan koning en koningin het beschermpaar zijn.

  3 mei 2015 - 11:37