×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningspaar proost nóg een keer op het nieuwe jaar

  Ze blijven handjes schudden

  Koningspaar proost nóg een keer op het nieuwe jaar

  Op de tweede dag van de traditionele nieuwjaarsontvangsten zijn leden van het corps diplomatique en internationale organisaties aan de beurt.


  Een hart onder de riem

  Dinsdag ontving het koningspaar in het Koninklijk Paleis in Amsterdam ook al enkele honderden gasten. Het ging specifiek om vertegenwoordigers uit het openbaar vervoer. In zijn speech stak de koning hun een hart onder de riem. “Ik weet dat uw werk onder een vergrootglas ligt. Grapjes over blaadjes op de rails en vierkante wielen zijn nu eenmaal onuitroeibaar. Maar wie kijkt naar de waarderingscijfers van de reizigers, ziet een stijgende lijn door de jaren heen. U krijgt van de klant een rapportcijfer van 7,7. Een vol punt hoger dan begin deze eeuw. Welke sector kan dat zeggen?”

  LEES OOK:

  Veel bekende gezichten

  Dinsdag zaten in de zaal ook vele bekende gezichten uit de Eerste en Tweede Kamer en de regering. Daarnaast waren de burgemeesters van de vier grote steden uitgenodigd. Ook prinses Beatrix, prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven waren van de partij.

  Bron: ANP

  15 januari 2020 - 12:42