×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningspaar opent Sluiskiltunnel

  Tijdens streekbezoek aan Zeeuws-Vlaanderen

  Koningspaar opent Sluiskiltunnel

  Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben dinsdagmiddag aan het slot van hun streekbezoek aan Zeeuws-Vlaanderen de Sluiskiltunnel geopend. Dat deden zij in de zuidelijke tunnelbuis waar speciaal voor de feestelijke plechtigheid een soort theater was gebouwd, terwijl de andere buis dienst deed als partycentrum. Het koningspaar verbond in een zandkunstwerk twee buizen symbolisch met elkaar, waarmee de opening een feit was.


  De tunnel is in vijf jaar aangelegd, binnen de afgesproken tijd en binnen het budget. "Deze tunnel moest er komen", aldus oud-minister van Verkeer en oud-commissaris van de Koningin Karla Peijs, die in beide functies een belangrijke rol speelde bij de plannenmakerij. "Ik ben een tevreden mens", zei staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur).

  De tunnel, onderdeel van de N62, ontlast het verkeer van Terneuzen naar Antwerpen. Dat had altijd veel last van de openstaande brug over het kanaal van Gent naar Terneuzen. Daarmee is de ook economisch belangrijke verbinding tussen Zuid-Beveland en Vlaanderen verbeterd.

  Interessante regio

  De opening paste bij het thema 'Waar ligt de grens?' van het streekbezoek aan het zuidelijkste deel van Zeeland. Het koningspaar liet zich in de gemeenten Hulst, Sluis en Terneuzen uitgebreid informeren over de rol die de grens met België speelt voor Zeeuws-Vlaanderen.

  Zo ging het over grensoverschrijdend wonen, werken, en recreëren en de uitdagingen, voordelen en problemen die daarmee gepaard gaan zoals niet aansluitend openbaar vervoer of schooldiploma's die tot voor kort niet over en weer werden erkend. "Het is een interessante regio", aldus Willem-Alexander die veel mogelijkheden zag voor het gebied, dat echter kampt met een teruglopende bevolking terwijl er toch voldoende werk is.

  19 mei 2015 - 15:03