×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De meelevende koning

  Door Marc van der Linden

  Als er op het koningschap van Beatrix wordt teruggekeken, dan heeft men het vaak over haar optreden na grote rampen. De foto waarop ze met haar hand voor de mond en ogen die ontzetting en verdriet lieten zien na de Bijlmerramp langs de ingestorte flat liep, staan eenieder in het geheugen gegrift. Net als hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningspaar ontdekt duurzaamheid van de Betuwe

  Circulaire verpakkingen voor fruit

  Koningspaar ontdekt duurzaamheid van de Betuwe

  Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn bij hun streekbezoek aan de Betuwe uit Tiel vertrokken en vervolgen hun visite in Geldermalsen, in de gemeente West-Betuwe. Daar richten ze zich op de proeftuin van Koninklijke FruitMasters, een coöperatie van meer dan vierhonderd fruittelers.

  Net als eerder op de dag in Tiel is ook hier duurzaamheid een van de gespreksonderwerpen. Het koningspaar praat in de proeftuin verder onder meer over initiatieven op het gebied van circulaire fruitteelt, arbeidsmigratie en beroepsonderwijs om de toekomst van de fruitteelt te waarborgen.

  In het nabijgelegen sorteer- en pakstation wordt dieper ingegaan op de ontwikkeling van handwerk naar machinaal sorteren en verpakken van fruit, en op de verduurzaming van het verpakkingsmateriaal. Willem-Alexander en Máxima zijn daarbij getuige van de eerste circulaire verpakking van appels. De nieuwe machine wordt tijdens hun bezoek in gebruik genomen.

  29 mei 2019 - 14:48