×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningspaar neemt Paleis Huis ten Bosch in gebruik

  Eerste officiële aangelegenheid op het paleis

  Koningspaar neemt Paleis Huis ten Bosch in gebruik

  Met het bezoek van staatssecretaris Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties is Paleis Huis ten Bosch officieel in gebruik genomen. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima ontvingen hem donderdagmiddag.

  Het Koninklijk Paar bedankte via de staatssecretaris het werk van het Rijksvastgoedbedrijf, de ondernemers en alle anderen die betrokken waren bij de renovatie van het paleis. Bij de renovatie, die in 2014 is gestart, zijn uiteindelijk het dak en de bordestrap vervangen en onder meer de historische stucplafonds en de gevel gerenoveerd. Daarnaast zijn asbest en houtrot verwijderd en technische installaties vernieuwd. Het was ruim dertig jaar geleden dat Paleis Huis ten Bosch voor het laatst grondig was gerenoveerd, vlak voordat de toenmalige koningin Beatrix haar intrek nam.

  Begin 2019 verhuisde koning Willem-Alexander en zijn gezin naar Paleis Huis ten Bosch. Na alle werkzaamheden kunnen de koning en koningin Huis ten Bosch vanaf deze zomer weer gebruiken voor het ontvangen van gasten tijdens officiële gelegenheden.

  21 juni 2019 - 15:38