×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningspaar krijgt eigen bijenvolk cadeau

  Bijenkasten geplaatst op de Horsten en bij Paleis Noordeinde

  Koningspaar krijgt eigen bijenvolk cadeau

  Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben maandag een bijenvolk cadeau gekregen van het tv-programma Vroege Vogels. Willem-Alexander nam de diertjes op landgoed de Horsten in ontvangst.


  Het bijenvolk bestaat uit duizenden werksters, darren en een heuse koningin: een 'volk van oranje', vertelt presentator Menno Bentveld tegen BuzzR. "Het zou prachtig zijn als het koninklijk paar een 'eigen volk' heeft op het eigen landgoed, dachten we. En het is ook echt een bij die behoorlijk oranje kleurt.'' Ook in de Prinsessetuin op Paleis Noordeinde staat een bijenkast.

  De bijen zijn familie van de bijen die Vroege Volgens de afgelopen jaren met imker Pim Lemmers heeft grootgebracht. Tot hun verhuizing naar Wassenaar bevonden de insecten zich even op een kinderboerderij in Heemstede, daarvoor lange tijd in Marken.

  Huisdier

  Het is een bijensoort die heel zachtmoedig is en heel makkelijk te houden is, bijna als huisdier. Pim Lemmers, die de soort heeft uitgekozen, gebruikt deze ook vaak op scholen." De prinsesjes Amalia, Alexia en Ariane hoeven dus niet op veilige afstand te blijven, aldus de presentator. ,,Je kunt de bijen ook aanraken en aaien.''

  In de Vroege Vogels-uitzending van dinsdag is te zien hoe de kasten worden klaargemaakt voor transport en hoe Willem-Alexander het bijenvolk officieel in ontvangt neemt. Omdat het wereldwijd slecht gaat met zowel de wilde bij als de honingbij, besteedt het tv-programma regelmatig aandacht aan de insecten.

  14 april 2014 - 17:26