×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningspaar maakt zich op voor werkbezoek Duitsland

  Met een "reisje langs de Rijn, Rijn, Rijn"

  Koningspaar maakt zich op voor werkbezoek Duitsland

  Koning Willem-Alexander en koningin Máxima maken volgende maand een Rijnreisje: op dag 1 van het jaarlijkse Duitse werkbezoek staat een boottocht over de Rijn gepland. Het koningspaar brengt van woensdag 10 tot en met vrijdag 12 oktober een werkbezoek aan de Duitse deelstaten Rijnland-Palts en Saarland.


  Willem-Alexander en Máxima stappen aan boord na een ontvangst door en lunch met Malu Dreyer, de minister-president van de deelstaat Rijnland-Palts. Tijdens de boottocht door het Oberes Mittelrheintal praat het koningspaar met verschillende vertegenwoordigers over innovatie van de binnenvaartketen. Woensdagmiddag zijn Willem-Alexander en Máxima in Bernkastel-Kues aan de Moezel, waar het over de digitalisering van de wijnbouw gaat. 's Avonds is het koningspaar in Trier.

  Daar bezoeken ze donderdag de Porta Nigra, de stadspoort uit de Romeinse tijd. Aansluitend bezoekt het koninklijk paar de Dom Sint Pieter en de naastgelegen Onze-Lieve-Vrouwekerk. Willem-Alexander en Máxima sluiten het werkbezoek aan Rijnland-Palts af met een bezichtiging van een tentoonstelling over het leven en werk van Karl Marx. Trier viert dit jaar de tweehonderdste geboortedag van stadsgenoot Marx.

  IJzersmelterij

  Ook in Saarland staat eerst een ontvangst door en lunch met de minister-president van de staat, Tobias Hans, op het programma. Vervolgens gaat het koningspaar naar de universiteitscampus van Saarbrücken en bekijken ze in Saarlouis een praktijkvoorbeeld van de decentralisatie van energieproductie. 's Avonds wordt tijdens een diner gesproken over de transformatie van oude naar nieuwe industrie.

  De laatste dag van het werkbezoek begint bij de voormalige ijzersmelterij van Völklingen. Daar haken Willem-Alexander en Máxima aan bij een bijeenkomst van deskundigen en internationale studenten over de ontwikkeling van de industrie- en arbeidscultuur in Europa. In Homburg wordt het werkbezoek afgesloten in de Universiteitskliniek, waar de Duits-Nederlandse samenwerking op het gebied van eHealth en ouderenzorg wordt besproken en gedemonstreerd.

  Het koningspaar brengt jaarlijks een bezoek aan één of meer Duitse deelstaten. Vorig jaar reisden Willem-Alexander en Máxima af naar Thüringen, Saksen en Saksen-Anhalt. Na dat werkbezoek stond de teller op tien van de zestien Duitse 'Länder' die de koning na zijn aantreden in 2013 bezocht.

  6 september 2018 - 15:14