×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningspaar gaat varen met Zweeds bezoek

  Na gescheiden middagprogramma

  Koningspaar gaat varen met Zweeds bezoek

  Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben het bezoekende Zweedse koningspaar vrijdagmiddag meegenomen voor een rondvaart over het IJ in Amsterdam en een aansluitend een kort tochtje over het Singel.


  Vlak bij het Koninklijk Paleis ging het gezelschap van boord en ging het te voet verder naar de Dam, waarbij Willem-Alexander optrad als gids voor zijn Zweedse collega Carl Gustaf. "Dat was het postkantoor, maar dat is nu een winkelcentrum", wees hij op het markante gebouw aan de Nieuwezijds Voorburgwal bij het paleis.

  Beide koningsparen werden bij de aanlegsteiger aan het IJ herenigd na een gescheiden middagprogramma. De koningen woonden bij de Amsterdamse Kamer van Koophandel een deel van een door de Zweedse Kamer van Koophandel georganiseerde seminar bij over innovatie. Koning Carl Gustaf reikte daar ook de Zweedse exportprijs 2014 uit aan het al 100 jaar in Nederland opererende Zweedse bedrijf SKF.

  De koninginnen waren in de tussentijd in Weesp bij verpleegtehuis De Hogeweyk waar dementerenden worden verzorgd. Koningin Silvia is in Zweden beschermvrouw van de zorg voor mensen met dementie, vandaar dat dit werkbezoek op haar verzoek op het programma kwam. Het was niet de eerste keer dat De Hogeweyk koninklijk bezoek kreeg. In 2003 kwam koningin Beatrix er een kijkje nemen.

  Koning Willem-Alexander biedt zijn Zweedse gasten vrijdagavond een diner aan in het Koninklijk Paleis. Zaterdag verplaatst het bezoek zich naar het Rijksmuseum waar uitgebreid wordt stil gestaan bij het 400 jarig bestaan van diplomatieke relaties tussen Zweden en Nederland, de directe aanleiding voor de koninklijke visite.

  4 april 2014 - 20:21