×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningspaar bij koninkrijksviering Maastricht

  Samen met Duitse bondspresident bij festiviteiten

  Koningspaar bij koninkrijksviering Maastricht

  Koning Willem-Alexander en koningin Máxima wonen op zaterdag 30 augustus de viering bij van 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden in Maastricht. Ook de Duitse bondspresident Joachim Gauck en zijn partner zullen bij de festiviteiten aanwezig zijn, meldde de Rijksvoorlichtingsdienst donderdag.


  Het evenement is de vierde viering ter ere van het 200-jarig bestaan van het koninkrijk. De feestelijkheden starten met een kunstmodeparade op de Markt, ontworpen door kunstenaar Peter George d'Angelino Tap. In het Theater aan het Vrijthof vindt daarna een congres plaats over de internationale oriëntatie van Nederland. Onder anderen Gauck en minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken zullen daar spreken.

  Verder is er de hele dag en avond een feestelijk programma in het centrum van Maastricht, aldus de RVD. Ook het Preuvenemint, het grootste eetfestijn van Nederland dat in dezelfde week wordt gehouden, staat die dag in het teken van de viering van 200 jaar koninkrijk.

  De eerdere drie vieringen van het koninkrijksjubileum vonden plaats in Scheveningen, Den Haag en Sint Maarten. Na Maastricht volgt in april 2015 een evenement in Zwolle. Tot slot wordt in september 2015 een laatste viering gehouden in Amsterdam.

  12 juni 2014 - 14:00