×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningspaar bespreekt onderwijs en innovatie met Singapore

  Samen met premier Rutte kwamen zaken en plezier aan bod

  Koningspaar bespreekt onderwijs en innovatie met Singapore

  Zaken en plezier stonden op het menu van het diner dat minister-president Mark Rutte donderdagavond in de Trêveszaal aan het Binnenhof aanbood aan president Halimah Yacob van Singapore en haar man. Bij het regeringsdiner waren ook koning Willem-Alexander en koningin Máxima te gast.


  Tussen het eten door werd gepraat over onderwijs en innovatie, de circulaire economie en ‘sociale inclusie’. Onderwerpen die tijdens het woensdag begonnen driedaagse staatsbezoek van Yacob al meer aan de orde zijn geweest en waarbij Nederland en Singapore elkaar van dienst kunnen zijn met onder meer uitwisseling van kennis en ervaringen, zoals tijdens het regeringsdiner ook gebeurde.President Halimah Yacob dankte in haar korte tafelrede meermaals voor het hartelijke welkom dat haar en haar gezelschap was bereid. “Ik geloof echt dat u alles uit de kast heeft gehaald”, zei ze. De uitstapjes eerder op de dag naar Bleiswijk, de haven van Rotterdam en Deltares in Delft waren zeer leerzaam geweest zei ze ook.Hoe in Nederland efficiënt met schaarse grondstoffen wordt omgegaan, dient navolging in Singapore. “We kunnen veel van elkaar leren”, echode ze haar eigen woorden van een avond eerder bij het staatsbanket. Ook dankte ze Nederland voor de steun bij het tot stand komen van het vrijhandelsakkoord tussen de EU en Singapore. “Ik hoop dat het Europees Parlement dit snel zal ratificeren.”Na afloop van het diner neemt het presidentieel paar officieel afscheid van koning en koningin. Yacob rondt haar staatsbezoek vrijdag af in Eindhoven.

  22 november 2018 - 20:45