×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningspaar bespreekt diplomatiek belang

  Buitenlandse vertegenwoordigers komen samen

  Koningspaar bespreekt diplomatiek belang

  Voor de tweede opeenvolgende dag hebben koning Willem-Alexander en koningin Máxima officieel het glas geheven op het nieuwe jaar. Dat deden ze woensdag in het Koninklijk Paleis in Amsterdam met buitenlandse diplomaten en vertegenwoordigers van in Nederland gevestigde internationale instellingen.


  In zijn toespraak hamerde Willem-Alexander op internationale samenwerking. Hij noemde onder meer klimaatverandering, het terugdringen van de georganiseerde misdaad en het behoud van duurzame groei als uitdagingen. Oplossingen kunnen alleen worden bereikt door over de grenzen heen de handen ineen te slaan.” De koning wees daarbij op de belangrijke rol van diplomaten. Willem-Alexander bedankte het ‘corps’ voor het geleverde werk van het afgelopen jaar en wenste iedereen veel succes voor 2019. Dinsdag werd er al geproost met allerlei vertegenwoordigers uit de Nederlandse samenleving, het openbaar bestuur, politiek en maatschappelijke organisaties. Daarbij was extra tijd ingeruimd om te praten met vertegenwoordigers uit de maakindustrie. De nieuwjaarsontvangsten waren de eerste publieke activiteiten van het koningspaar sinds medio december.”””

  16 januari 2019 - 14:55