×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Meest gelezen

 • Elizabeth’s wraak op Marokkaanse koning

  Door Marc van der Linden

  Koningin Elizabeth staat bekend om haar onkreukbaarheid. Dat is bij de Oranjes wel anders. Bij Beatrix kon, vooral toen ze nog koningin was, soms het gezicht op onweer staan. Onze huidige koning kan ergernissen maar moeilijk kan verbergen en zijn grootmoeder, koningin Juliana, kon zelfs publiekelijk stampvoeten als het niet ging zoals zij wilde. Maar…

  Lees column
 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningspaar bekijkt Rembrandt-portretten

  Samen met François Hollande in het Louvre

  Koningspaar bekijkt Rembrandt-portretten

  Koning Willem-Alexander en koningin Máxima waren donderdagmorgen samen de Franse president François Hollande onder de eerste bezoekers van het Louvre die de net door Nederland en Frankrijk aangekochte schilderijen van Rembrandt te zien kregen. De komende drie maanden hangen de portretten van Maerten Soolmans en Oopjen Coppit in Parijs en daarna gaan ze begin juli naar het Rijksmuseum in Amsterdam.


  ''Het is een historisch moment", zei Jaap de Hoop Scheffer, voorzitter van de Raad van Toezicht van het Rijksmuseum. ''Deze twee schilderijen zijn voor de eeuwigheid met elkaar verbonden en symboliseren ook een soort huwelijk tussen Nederland en Frankrijk", aldus De Hoop Scheffer. Hij beloofde dat van de eerste presentatie in Amsterdam ook een happening zou worden gemaakt, al kan hij het gecombineerd koninklijk-presidentieel bezoek niet overtreffen.

  Hollande en zijn Nederlandse gasten arriveerden twintig minuten te laat in het Louvre. De officiële ontvangst die de president voorafgaand had in het Elysée-paleis was uitgelopen. De koning bood Hollande onder andere een replica aan van een zeventiende-eeuwse Delfts blauwe tulpenvaas, waarmee hij de traditie van zijn moeder voortzette die ook vaak zo'n kostbare vaas meenam als geschenk. In de vaas waren oranje tulpen geschikt.

  Het koningspaar heeft aan het begin van de middag een ontmoeting met een deel van de Nederlandse gemeenschap in Frankrijk en gaat daarna ook langs bij de voorzitters van de Franse senaat en de nationale assemblee. President Hollande biedt Willem-Alexander en Máxima 's avonds een diner aan in het Elysée.

  10 maart 2016 - 13:19