×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningspaar begint staatsbezoek aan Frankrijk

  Aankomst op vliegveld Vélizy-Villacoublay

  Koningspaar begint staatsbezoek aan Frankrijk

  Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn woensdagavond aangekomen in Parijs. Daar begint donderdag hun tweedaagse staatsbezoek aan Frankrijk.


  Het koningspaar landde rond half tien op het militaire vliegveld Vélizy-Villacoublay. Daar werden de koning en koningin begroet door onder anderen de Nederlandse ambassadeur Ed Kronenberg en het hoofd protocol van het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken.

  Het staatsbezoek begint donderdag om negen uur in het hartje van Parijs bij het Graf van de Onbekende Soldaat onder de Arc de Triomphe. In het centrum van de Franse hoofdstad wapperden woensdag op strategische plekken al Nederlandse vlaggen.

  Staatsbanket

  Bij de Assemblee Nationale, het Franse parlement, bijvoorbeeld en langs de Champs-Elysées, waar ook de dranghekken klaarstaan voor de rijtoer die de Nederlandse bezoekers maken naar het presidentieel paleis.

  Het koningspaar wordt de komende dagen begeleid door minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken. Maar tijdens de visite maken ook de ministers Hennis (Defensie), Ploumen (Buitenlandse handel) en Bussemaker (Cultuur) hun opwachting in het koninklijk gezelschap. De Franse president François Hollande heeft de vier bewindslieden ook uitgenodigd bij het staatsbanket donderdagavond.

  Het staatsbezoek, het eerste van een Nederlands staatshoofd in 25 jaar, speelt zich voornamelijk af in het hart van Parijs. Voor een uitstapje buiten de hoofdstad was gezien het uitgetrokken tijdbestek geen tijd.

  10 maart 2016 - 09:20