×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningspaar als popsterren ontvangen

  Oorverdovend welkom op Aruba

  Koningspaar als popsterren ontvangen

  De schooljeugd van Aruba heeft donderdagmorgen (plaatselijke tijd) koning Willem-Alexander en koningin Máxima een oorverdovend welkom gegeven in het Guillermo Trinidad stadion in Oranjestad. Het was oorspronkelijk de bedoeling alle 10.000 basisschoolleerlingen van het eiland hier bij elkaar te brengen, maar dat bleek een te ambitieus plan. De overgebleven 5000 scholieren op de tribunes en het veld lieten zich echter royaal gelden.


  Aruba wilde de jeugd een onvergetelijke herinnering geven aan het eerste bezoek van Willem-Alexander en Máxima als koning en koningin. Daarvoor was een ochtend met sport en spel in en rond het zonovergoten stadion, oorspronkelijk vernoemd naar koningin Wilhelmina, bedacht. Alle kinderen hadden een speciaal lichtblauw T-shirt gekregen, met het speciaal voor het bezoek ontworpen logo. Er waren liedjes en danspassen ingestudeerd, waardoor Willem-Alexander en Máxima zich bij binnenkomst even popsterren konden wanen.
   
  Van de zes eilanden die het koningspaar de afgelopen 9 dagen heeft bezocht, heeft Aruba de meest grootschalige activiteiten georganiseerd rond het kennismakingsbezoek. Alles was net een maatje groter en beter geregeld dan op de overige eilanden, al kunnen de kleintjes Saba en St Eustatius natuurlijk niet wedijveren met het grotere en rijkere Aruba. Het bedrijfsleven op Aruba had ook meebetaald aan de kosten voor het bezoek.
   
  Willem-Alexander en Máxima besluiten hun reeks kennismakingsbezoeken in het eigen koninkrijk – provincies en Caribische eilanden – donderdagavond met een receptie, aangeboden door de gouverneur van Aruba. Voor vrijdag en zaterdag staan er bliksembezoeken aan respectievelijk Colombia en Venezuela geprogrammeerd.
   
  Minister Frans Timmermans (Buitenlandse Zaken) is op weg naar Aruba om koning en koningin bij die visites te vergezellen. Hij zal in samenspraak met Den Haag en de koninklijke beveiliging ook moeten beslissen of het bezoek aan het politiek zeer onrustige Venezuela doorgang kan vinden. De oppositie heeft zaterdag uitgeroepen tot dag van nationaal protest.
  21 november 2013 - 20:08