×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningshuis hijst zwarte wimpel na aanslag

  Vlaggen overheidsgebouwen hangen dinsdag halfstok

  Koningshuis hijst zwarte wimpel na aanslag

  De koninklijke standaard die op de paleizen van het Koninklijk Huis wordt gehesen, wordt dinsdag voorzien van een zwarte wimpel ten teken van rouw. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) maandagavond laten weten.

  Het Koninklijk Huis volgt hiermee de vlaginstructie van de overheid. De vlaggen op en bij overheidsgebouwen hangen dinsdag halfstok na de dodelijke schietpartij in een tram in Utrecht. Hierbij vielen drie doden en vijf gewonden.

  De vlaginstructie geldt voor gemeenten, provincies en de Nederlandse diplomatieke posten in het buitenland. De koninklijke standaard zelf wordt nooit halfstok gehesen.

  De standaard is een type vlag of vaandel die aan een persoon of functie gebonden is. De diverse leden van het Koninklijk Huis hebben hun eigen standaard. De standaard van koning Willem-Alexander wordt bijvoorbeeld gehesen bij de paleizen Huis ten Bosch en Noordeinde.

  Koning Willem-Alexander heeft later deze week een afspraak in Utrecht op de agenda staan. De RVD laat weten dat het programma vooralsnog niet is gewijzigd.

  18 maart 2019 - 21:07