×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin zet bezoek voort in Ho Chi Minhstad

  Koningin zet bezoek voort in Ho Chi Minhstad

  Koningin Máxima is dinsdagmiddag (lokale tijd) vanuit Da Lat in het centrale hoogland van Vietnam aangekomen in Ho Chi Minhstad, de economische motor van het zuiden van het Zuidoost-Aziatische land. De koningin is voor een driedaags werkbezoek voor de Verenigde Naties in Vietnam.


  Máxima was dinsdag meteen na aankomst doorgevlogen naar Da Lat, waar ze een kijkje nam bij Horti Da Lat, een proefprogramma dat boeren helpt bij het ontwikkelen van duurzame landbouw, en bij een groentewinkel waar ook een aantal bankzaken kunnen worden afgehandeld. Op die manier hebben meer Vietnamezen makkelijker toegang tot financiële diensten.

  Bij het Horti Da Lat programma werken de Rabobank Foundation en de Vietnamese Sacombank samen met het adviesbureau Fresh Studio. Deelnemende boeren krijgen onder meer technische ondersteuning en hulp in de vorm van leningen en het delen van kennis. De boeren, die groenten verbouwen in kunststof kassen, werken ook onderling samen, onder meer door afspraken te maken over welke gewassen te verbouwen om elkaar geen onnodige concurrentie aan te doen.

  Jetlag

  Eén van de gesprekspartners van de koningin was Alexander Meyer, hoofd van de Rabo Foundation. "De koningin was zoals altijd uitstekend voorbereid en je kon ook niks merken van jetlag", zei hij na afloop van het lange rondetafelgesprek met boeren, en vertegenwoordigers van Fresh Studio en de Rabobank Foundation.

  Het programma had de levens van de deelnemers verbeterd, zo liet boerin Vuong Hong An weten. Máxima was daar blij mee. Het gaf aan dat haar VN-werk ook invloed heeft op de levens van mensen.

  30 mei 2017 - 10:58