×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin voert gesprekken in Ethiopië

  Op pad voor Verenigde Naties

  Koningin voert gesprekken in Ethiopië

  Koningin Máxima heeft maandag in Addis Abeba samen met topvertegenwoordigers van de VN-voedsel- en landbouworganisaties FAO, IFAD en WFP gesprekken gevoerd met Ethiopische autoriteiten. Er waren ontmoetingen met de premier, ministers van Financiën en Landbouw en de waarnemend gouverneur van de nationale bank. Een diner met vertegenwoordigers uit de landbouwsector, bedrijfsleven, overheid en financiële wereld was het slotakkoord van de dag.


  Onderwerp van discussie was steeds hoe 'inclusieve financiering' onderdeel kan worden van bijvoorbeeld de landbouwpolitiek en maatregelen voor het midden- en kleinbedrijf. Toegang tot banken, verzekeringen, pensioensparen en leningen kan boeren en kleine zelfstandige ondernemers helpen om zichzelf beter te beschermen tegen misoogsten of tegenvallers. Dat heeft weer zijn weerslag op de levensomstandigheden en de voedselzekerheid.

  Ethiopië doet in vergelijking met andere landen al veel, zo kreeg Máxima te horen van premier Haile Mariam Desalegn, reden ook voor de VN-organisaties om voor de eerste gezamenlijke reis waarbij ook inclusieve financiering op de rol staat, voor dit Afrikaanse land te kiezen. Dinsdag gaat het gezelschap naar Hawassa in het zuiden van Ethiopië om bij boeren en op school te kijken hoe de aanpak in de praktijk uitpakt.

  Máxima maakt de 5-daagse reis, waarbij later in de week ook Tanzania wordt bezocht, in haar rol als speciaal pleitbezorger van de VN voor inclusieve financiering voor ontwikkeling. Dat is een stapje verder dan haar eerdere taak als adviseur op het gebied van microkredieten. Krediet is namelijk niet voldoende, ook sparen en toegang tot banken en verzekeringen zijn noodzakelijk, zo zei de koningin eerder dit jaar in Rome bij een bezoek aan de drie nu meereizende VN-organisaties.

  9 december 2013 - 19:34